Over ons

We zijn geen vereniging, stichting of commerciële instelling. We zijn gewoon een paar bezitters van een sloep of tender die het leuk vinden om af en toe eens met wat meer mensen een tochtje te maken. Geheel vrijblijvend.

Tochten

De eerste tochtjes werden uitgezet door bezitters van een Enkhuizensloep, die het leuk vonden om ter afsluiting van het vaarseizoen ergens in de polder een kommetje erwtensoep te eten. Zo ontstond het idee voor de "Snerttocht". Later kwamen daar tochten als de "Haringtocht" bij voor mensen die hun sloep ook eens op wat groter water wilden uitproberen.

Deelname

Inmiddels staat deelname aan de tochten ook open voor bezitters van andere merken sloepen dan alleen de Enkhuizensloep. Iedereen die een tocht wil organiseren wordt van harte uitgenodigd om daarvoor deze website gebruiken. Vult u daartoe een contactformulier in, dan neemt iemand van ons contact met u op over de praktische zaken.

Deelname aan onze tochten is altijd gratis. Dat wil zeggen, we rekenen geen inschrijfgeld of lidmaatschapsgeld. U dient echter wel zelf de brandstof te betalen, de ligplaats, het sluisgeld en de eventuele versnaperingen voor onderweg. Wilt u zelf een tocht organiseren, houdt u er dan rekening mee dat u, wanneer u gebruik maakt van de Sloepvaarders, hiervoor net als wij geen geld kunt vragen.

Financiering

Dat valt erg mee, want eigenlijk hebben we alleen de kosten van deze website te dragen. Enkhuizensloep sponsort ons hiermee, zodat we geheel kosten neutraal kunnen opereren.

We hopen op nog heel veel mooie tochten!